english                                                              Home Noutati Copii Oameni mari Comenzi Contact

 

Aveti cumva în minte o carte, un subiect sau un autor care credeti ca ar merita atentie în vederea publicarii? Va rugam sa ne scrieti, vom studia cu atentie sugestiile dumneavoastra.


PARTENERI

Operation Mobilisation Greater Europe
Wycliffe Bible Translators
Radio Vocea Evangheliei
Editura Koinonia, Cluj
www.adoramus.ro    
eu, Barbatul

Citeste editorialul:
Curaj! Rasfoieste!
eu, Barbatul, John Eldredge
În inima unui bărbat sunt încrustate, încă de la Facerea lumii, câteva întrebări esenţiale care nu pot primi un răspuns curat stând tolănit confortabil în fotoliul din sufragerie cu telecomanda în mână şi ronţăind seminţe: Cine sunt? Din ce stofă sunt croit? Care îmi este destinul? Încotro să mă avânt? Expansiunea valorilor occidentale asupra sufletului omului mătură sub covor toate posibilele răspunsuri – societatea vrea un bărbat-eficient, aseptic, robotizat, iar Biserica îşi doreşte un bărbat-de-treabă, devreme acasă, care nu bea, nu fumează, nu înjură şi se poartă cu copiii ca o mamă.
John Eldredge, în această carte incomodă şi curajoasă, propune o redefinire a masculinităţii din perspectiva Sfintei Scripturi, fiind convins că în straturile de adâncime ale inimii, fiecare bărbat adevărat visează la o bătălie care trebuie câştigată, la o aventură care trebuie trăită şi la o prinţesă care trebuie salvată. Autorul pledează cu o însufleţire fermecătoare pentru un safari al inimii, pentru recuperarea unui suflet masculin care să tânjească după aventură, pasiune şi libertate.25 lei
  Comanda  |  Adauga o recenzie

Mesaje de la cititori:

M.R. - Cluj

Eu, “femeia”, am citit cu mare plăcere cartea lui John Eldredge intitulată “eu, Bărbatul”. Nici o diferenţă între felul de a gândi (cel puţin aşa cred eu) între o femeie şi un bărbat. Şi noi avem întrebările noastre. Dar cea mai interesantă întrebare pe care am găsit-o în carte este “Cum?” şi citez: “Nu vă puneţi problema cum veţi face ceea ce vă propuneţi, asta v-ar reteza din start toate visele. Cum? nu este o întrebare potrivită, cum? este o întrebare a necredinţei. Ea înseamnă ‘dacă nu pot să văd finalitatea în mod clar nu voi crede, nu mă voi aventura’”.
Această carte este de fapt un fel de aventură, un fel de călătorie cu un prieten, scriitorul, o lecţie de viaţă, o serie de întâmplări hazlii, altele bizare, ciudate, din care ai ce învăţa, mai ales legat de educaţia copiilor, a băieţilor în general. Dar în acelaşi timp te apucă ruşinea gândindu-te că nu ţi-ai clarificat poziţia ta în viaţă, nu ai făcut tot ce ai fi vrut şi ai fi putut. Te regăseşti printre personajele care au stat cuminţi, din comoditate şi nu au avut curajul să urce “Everestul”.
După ce am citit cartea parcă sunt mai curajoasă şi trăiesc cu sentimentul că şi cei dragi mie au nevoie să viseze şi ar fi obligaţia mea să-i ajut să-ţi realizeze măcar unele din gândurile lor frumoase şi înaripate.


Silvia A.B.

Barbatii din jurul meu au ocolit cartea, probabil li s-a parut neinteresant sa mai afle ceva despre ei. In schimb, femeile au citit-o pe nerasuflate(si asteapta cu nerabdare traducerea cartii "Captivating"). Ceea ce m-a cucerit din gandurile transmise de John Eldredge a fost sa vad in Dumnezeu barbatul pe care El l-a creat initial.De ce oare ne-a placut asa de mult de Balion (Orlando Bloom) din "Imparatia cerului"? Pentru ca aceasta e normalitatea! Acesta e barbatul pe care Dumnezeu l-a creat.Trasaturi din Chipul Sau de razboinic viteaz fac masculinitatea adevarata care este atat de necesara in razboiul de pe pamant de aceasta data. Suna ciudat...razboi? La calculator? La birou? La bloc? DA! Traim intr-un razboi nevazut in care e nevoie de barbati adevarati, curajosi si dedicati pentru cea mai nobila cauza. L-as numi Razboiul Raspandirii Dragostei lui Dumnezeu. Femeia doreste un atfel de barbat, care sa o pretuiasca si onoreze antrenand-o in aventura acestei lupte si nefiind in nici un caz ea prada (John citeaza o femeie care precizeaza clar ca nu vrea sa fie ea scopul aventurii lui, fiinca ea se cunoaste pe sine si nu gaseste nimic extraordinar in ea insasi."Du-ma intr-o aventura mai mare decat mine" este dorinta femeii). John Eldredge invita barbatii la normalitatea de a fi ceea ce Dumnezeu i-a creat sa fie: adevarati luptatori si totodata le invita pe femei sa nu renunte la visul lor de a fi frumusetea care inspira...


E.M.

Desi nu sunt barbat, motivul pentru care am ales sa comand aceasta carte a fost pentru ca mi-am dorit sa aflu cate ceva despre cum gandesc barbatii. Mi-a placut foarte mult cartea chiar daca am citit-o de ceva vreme. M-a surprins modul in care este prezentat barbatul, parca eu nu stiam ca barbatul este chiar asa, adica aventurier, mereu in cautare, mereu dorind sa descopere si sa "cucereasca" (in sensul bun), sa afle tot mai mult si mai mult. La inceput m-am gandit ca nu poate fi asa barbatul, ma gandeam ca e o fire calma ca mine poate, dar nicidecum asa cum era prezentat de autor, anume tumultos si nelinistit. Dupa aceea John Eldredge a prezentat si fata/femeia.... si sa vezi surpriza, chiar m-am identificat cu descrierea lui. Atunci s-a aprins beculetul in mintea mea: "Chiar asa sa fie barbatul? Daca pe mine ca fata m-a descris exact cum sunt, de ce nu ar avea dreptate in descrierea barbatului!" Si in momentul acela parca mi s-au deschis ochii si am inceput sa privesc cartea cu alti ochi, de asemenea am inceput sa ma gandesc si la barbati altfel, nu ca fiind oameni domoli, linistiti tot timpul, ci ca oameni dornici de actiune, oameni facuti sa conduca. Autorul are dreptate in multe aspecte, dintre acestea doresc sa pomenesc doar doua dintre ele: barbatii sunt "domesticiti" pentru ca apoi sa ne asteptam sa ia actiune, le taiem din aripi pentru ca apoi sa le spunem sa zboare. Parerea mea este ca barbatul trebuie sprijinit, incurajat, ajutat cand are nevoie si nu apasat.

Cartea a avut un impact pozitiv asupra mea. Mi-au mai placut foarte mult capitolele in care erau prezentate ranile barbatului provocate in familie. Nu odata am vazut barbatul ca fiind implacabil, parca de fier... ma gandeam ca nu poate fi chiar asa. Si barbatul e om si are sentimente, doar ca alege sa le ascunda. Si citind acele randuri mi-au fost confirmate gandurile.

Recomand cu caldura aceasta carte. Pe masura ce am citit-o am inceput sa scap de prejudecatile pe care le aveam cu privire la barbati. Ma bucur ca am putut citi aceasta carte.


ioan alexandru tantar (student R.I.S.E. - anul III)

Eu, barbatul este intr-adevar o carte cu mesaj transformator, care influenteaza pozitiv pentru ca analizeaza barbatul din perspectiva lui Dumnezeu. Lucrul acesta sa fie oare un exclusivism al autorului...dorind sa se adreseze doar masculinitatii? Nicidecum...in carte se pot regasi aventura, pasiunea si libertatea fiecarui om, ce se afla in dorintele si nazuintele fiecarui, barbat sau femeie.

De altfel veti fi surprinsi placuti sa vedeti cum in librariile din tara cei care cumpara cartea indeosebi sunt de fapt “ele” femeile. Cartea este una despre viteji, eroi, revolutzionari, printese si printi, intr-o sintagma batalia ce se duce in inima fiecarui om.

Domnul Isus Hristos a fost singurul barbat adevarat, Scriptura spune ca El “a iubit pana la capat”, nu i-a fost rusine de identitatea pe care o avea si, in pofida faptului ca lumea il considera un nebun, EL a ramas neschimbator fata de Voia Tatalui din ceruri.. Isus Hristos a fost un barbat adevarat iar un barbat adevarat nu este un « nice guy” termen folosit de autor pentru a sublinia caracteristiciile « baietilor de treaba » Calitatea individuala de A FI CRESTIN insumeaza mult mai mult decat a fi doar un barbat de treaba “ care nu fumeaza, nu bea si nu deranjeaza pe nimeni”. Motivatia lui corecta este sa privim spre exemplul suprem al dragostei, spre Cel care a avut cel mai mare impact prin jertfa SA de la Golgota si a avut o influenta pozitiva in viata ologilor, vamesilor, orbilor, ucenicilor si intregii omeniri.

Daca iti doresti o viata primejdioasa si sa renunti la automultumirea ta, si la tendinta multora de autosfintire prin propriile puteri si fapte, daca inca il mai descoperi pe Bunul Parinte din zona ta de confort, daca preferi sa vezi lumea spirituala de pe fotoliul tau caldut, prin prisma experientelor televizate ale altora – atunci nu poti spune ca il cunosti si ca il iubesti pe Dumnezeu, ca traiesti aventura vietii tale cu Dumnezeu. El ne cere sa il vedem in aventura si la lupta in schimbarea nostra launtrica,in ruga, in minunile cotidiene, in frumusetea simplitatii, in culoarea cerului senin, in relatiile cu ceilalti oameni, in partasia cu Biserica Sa.

Cuvintele lui Eldredge sunt tributare principiilor biblice . Dumnezeu are atatea frumuseti de dezvaluit, insa eu iti lansez doar o provocare, iar ceea ce iti doresc eu este sa le cauti personal, sa fii vulnerabil si sa recunosti ca fara Dumnezeu nu traiesti la intensitate, nu vei fi implinit niciodata cu toate succesele tale si biruintele tale, cand de fapt El face singur toate aceste lucruri in viata ta. Alege sa te aventurezi in viata crestina nu dupa ce spun ceilalti, dupa ce ti-au povestit altii ci sa te duci tu direct la tinta, la sursa ta personala de putere.

Mangu Florin

O carte destul de nonconformista. Un studiu asupra naturii interioare a oricarui barbat. Mi-a placut foarte mult modul in care scriitorul vorbeste despre ceea ce exista in noi barbatii, in structura noastra. Am citit cartea ca si cand m-as fi privit intr-o oglinda. De multe ori credeam ca spiritul meu aventurier reprezinta poate o dovada de imaturitate. Intr-o mai mica sau mai mare masura cu totii suntem niste "impresionisti", si ne dorim cu ardoare o lupta in care sa ne angrenam. Fotbalul de pilda este un bun exemplu. Barbatii au nevoie de competitie, chiar daca asta inseamna sa fie simpli suporteri care stau numai pe marginea terenului si nu joaca niciodata. Mie de regula imi place sa joc, sa fiu activ, sa lupt.

Despre "frumoasa adormita" care ne stimuleaza si ne face sa devenim adevarati feti frumosi nu cred ca mai trebuie sa vorbesc. Totul este in natura noastra. Un barbat resemnat, care nu mai lupta, nu mai salveaza ilene cosanzene si nu traieste zilnic aventura vietii lui este un outsider, traieste numai asa, vag si monoton. Masculinitatea lui poate fi oricand pusa la indoiala, este incerta si probabil cu mult departe de ceea ce a intentionat Dumnezeu sa fie. As vrea ca toti barbatii care stau relaxati si fac burtica inchisi intr-o cutie careia ei ii zic casa, familie, comunitate, sa se gandeasca la lucrurile astea:

O printesa pe care o pot salva,
O lupta de luptat
O aventura prin care sa traiasca. Amin.


Margau Alex

eu am citit cartea "eu barbatul"in engleza si in engleza are un titlu foarte sugestiv pt un barbat "wild at heart". personal,eu care trec de la stadiu de adolescent la stadiu de barbat am inteles foarte mult din natura unui barbat si am inteles de ce aveam nevoie de aventura si adrenalina.am inteles ce trebuie sa tin in frau si ce nu.recomand aceasta carte adolescentilor si barbatilor de toate varstele pentru ca oricati ani ai avea cartea asta te va ajuta sa intelegi adevarata natura a unui barbat in viziunea lui dumnezeu si te va ajuta sa te intelegi pe tine.

veti fi surprinsi sa vedeti ca vorbeste despre unele aspecte din viata voastra despre care nu credeati ca mai stie cineva.deasemenea apreciez la aceasta carte faptul ca vorbeste si despre rolul femeii in viata unui barbat,despre asteptarile si framantarile ei,despre dorintele ei. modul in care John Elredge imbina povestirile personale cu restul teoriilor,te face sa iti imaginezi cuvant cu cuvant fiecare intamplare sau situatie descrisa.

sper sa va placa la fel de mult si sa va ajute la fel de mult. fiti binecuvantati.


Elena Andrei

Superba carte! Demna de un loc de cinste in biblioteca oricarui crestin. Stilul frumos, curgator, te atrage sa parcurgi pagina dupa pagina. Ideile se inlantuie armonios, starnind uneori mirarea, alteori nedumerirea. Barbati sunt peste tot, dar unde este Barbatul? A existat vreodata? Da. In arenele romane, dat prada fiarelor salbatice, in inchisorile comuniste, in lumea pagana, suferind pentru Hristos.

Am intalnit un singur Barbat pana acum: Richard Wurmbrandt. Si o multime de barbati slabi, purtati de vant incoace si incolo, temandu-se de confruntarea cu femeile, dependenti de tigari, de Internet si de sex, exact in aceasta ordine. Si destui barbati aparent tari, imuni la cele mai sus-amintite, dar dependenti de un sectarism ingust care provoaca repulsie.

Ce s-a intamplat cu Barbatul? Dar cu Femeia? Ce s-a intamplat cu oamenii? Ce s-a intamplat cu noi toti?Ciprian Sturz

Intr-o lume in care definirea "barbatiei" are nevoie de uzante gen bata de baseball din masina, ocheade desantate, impertinenta si tupeu hiperbolizat, ma intrebam - cand un prieten insistent si binevoitor mi-a "infipt" cartea in mana - ce poate ea aduce nou...Trebuia fie sa aduca o perspectiva conservatoare (si poate de aceea un pic plictisitoare), fie o abordare extravaganta(de tipul extremelor crestine postmoderne care bantuie Vestul: Isus doreste sa fim
macho,etc) a masculinitatii.
Dar nu, prejudecatile au fost depasite de surprinzatoarea abordare a cartii in cauza:
reconturarea parametrilor masculinitatii: Dumnezeu m-a creeat barbat (cu toate implicatiile), departe de EL sunt doar mascul(cu toate defectele);in coordonatele prestabilite de Dumnezeu, firescul,atavicul din mine primesc valente si dimensiuni constructive, pozitive, compatibile cu legile Imparatiei Cerurilor .
O carte care trebuie citita chiar daca te simti bine in pielea ta (verificandu-ti maturizarea), dar mai ales daca ti s-a aprins un beculet in zona intrebarilor fundamentale. Raspunsul pe care ni-l proiecteaza printre randuri autorul este acelasi
pentru oricare dintre noi: nihil sine DEO !